Bloggposter

Ett år senare

Jag är tydligen lika lat med bloggen som med allt annat i livet, men det ska vi nog göra ändring på. Eller rättare sagt ska bloggen få lite mera inlägg framöver.

Jag har studerat ett år och jag har fortfarande inte hoppat av skolan eller blivit utsparkad! Kela har inte heller försökt kräva tillbaka nå pengar WOOP WOOP. Alltså går det någorlunda bra för mig trots allt. Jag har fortfarande problem, men jag har i alla fall några av dem under kontroll.

Jag är godkänd i varje kurs och mitt medelvitsord är lite över 3. Jag hade över 60 studiepoäng när vårterminen tog slut och jag väntar fortfarande på 10 eller eventuellt 20 studiepoäng till för praktiken. Jag fick förresten en väldigt bra praktikplats, med lön dessutom. Så typ ett sommarjobb då som jag får studiepoäng för också.

På måndag ska jag prata med utbildningsansvariga och diskutera mina framtidsplaner och vilken inriktning jag kommer gå. Jag tror att min framtid ser riktigt ljus ut för tillfället.

 

Tack o hej, leverpastej!

02.11.2019 kl. 22:03

Vem eller vad är jag?

Jag är en 22-årig finlandssvensk flicka/kvinna som inte tycker om att använda ordet tjej. Jag studerar på en finsk högskola, började där för några veckor sedan. Det här är mitt andra försök att studera på högskolenivå, första gången sket det sig av en eller annan orsak. Nu hoppas jag att jag är så pass duktig att jag blir klar i alla fall, om fyra (eller kanske fem) år.

Jag lider nämligen av stora prokrastineringsproblem, d.v.s. jag skjuter upp allt som heter att-göra och hittar på annat nonsens istället för att lindra stressen som kommer från mina ogjorda uppgifter. Och ja, jag är lat. Jag anser mig själv som en misslyckad perfektionist, jag ger nästan upp redan före jag börjar.

Nå, vi får se hur det går. Om inte annat så kanske nån finner mina texter underhållande eller t.o.m. lär sig av mina misstag.

13.09.2018 kl. 17:37

Hej och välkommen till en (inte så) flitig studerandes blogg. Här kommer jag att skriva om mina problem som rör studierna, kärlekslivet, tankar och känslor och nya saker som jag lär mig.

Senaste kommentarer